Heb je last van huidklachten zoals acne, eczeem en psoriasis? Wij kunnen je verder helpen. Healt By Anouk en ReBird bundelen hier onze krachten samen om jouw zo snel mogelijk weer te laten stralen. Hieronder hebben we ons meer toegespitst op acne, heb je juist last van eczeem prosiasis of rosacea? Lees dan ook vooral verder!

Wat is Acne?
Acne vulgaris is een aandoening van de talgklier en het haarzakje. Dit resulteert in puistjes, en/of zwellingen onder de huid. Een vermoedelijk door hormonen opgewekte verhoogde afscheiding van talg en zweet wordt als één van de oorzaken gezien. Tijdens de puberteit wordt meer talg en zweet geproduceerd. Omdat tegelijk met de toegenomen talgproductie ook de verhoorning van de huid toeneemt, raken de huidporiën gemakkelijk verstopt en hoopt de agressieve talg zich op. De vetzuren in de talg zorgen dan samen met de huidbacteriën voor ontstekingen, die zeer heftig kunnen zijn en littekens achter kunnen laten.

Zuur- base evenwicht
Een andere oorzaak is een verstoring in het zuur-base evenwicht. Een overschot aan zuren en gifstoffen (slechte voeding, stress, straling en milieugifstoffen ) en een tekort aan base (mineralen, vitamines, enzymen en spoorelementen). Een verstoring in je zuur-base evenwicht, ook wel verzuring genoemd, betekent dat je lijf te veel afvalstoffen binnenkrijgt en moeite heeft met de uitscheiding hiervan. Afvalstoffen die niet goed uitgescheiden kunnen worden via je uitscheidingsorganen, zoals je darmen, nieren en longen, willen eruit via de huid. Je huid is namelijk je grootste uitscheidingsorgaan.

Huidklachten zoals acne, eczeem en psoriasis moeten we niet gaan onderdrukken met bijv. (hormoon) zalfjes. We moeten de uitscheiding juist gaan stimuleren, zodat afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten en de oorzaak van huidklachten opgelost kan worden. Ontzuur je lichaam door middel van een ontzuringskuur in 30 dagen.

Maar ik eet al zo gezond!

Je hebt je voeding aangepast, eet voor jou gevoel gezond, maar toch blijven die vervelende darm en/of huidklachten opspelen. Het zou zomaar kunnen dat je op bepaalde voedingsstoffen reageert. Dit kan varkensvlees zijn, maar net zo goed een banaan of bloemkool. Elke keer als je een voedingsmiddel waar je niet goed tegen kunt eet, ontstaat er een reactie van je immuunsysteem en vindt er een ontstekingsreactie plaats. En laat je nou net de ontstekingsreacties in je lijf zo laag mogelijk willen houden om van je huidklachten af te komen. Door middel van een ImuPro IGG test kunnen wij bepalen wat voor jou “trigger foods” zijn.

Acne behandelplan standaard:

 • Intake + behandelplan op maat voor jouw huid
 • Facial
 • Behandelplan voeding
 • Gratis pH waarde meting
 • Persoonlijk voorbeelddagmenu
 • Consult 30 minuten 
 • Prijs €105,00

Upgrade:

 • Omega3 test
 • Voedselintolerantie test (44 of 90 bepalingen)
 • Zink test
 • Urinenalyse

Ga naar 'BOEK NU ONLINE' bovenin het scherm. Kies voor Skin Problem Treatment á €78,50 en boek online je afspraak in. Wij zullen op de dag van jouw afsrpaak meteen bespreken wanneer je bij onze foodie terecht kunt. Wil je deze afspraak liever nu meteen inplannen? Stuur dan een mail naar Health By Anouk.