Let's make it shine!

Bindweefselmassage verbetert de conditie van je huid. Het bevordert de doorbloeding, stimuleert de afvoer van afvalstoffen (een ontzuringskuur is hier een perfecte aanvulling voor. Deze helpt je namelijk bij het afvoeren van afvalstoffen) en zet aan tot celvernieuwing. De huid wordt strakker en gladder.

Waarom bindweefselmassage?

 • Vermindering van littekenweefsel.
 • Vermindering van cellulites.
 • Huidverbetering, bijvoorbeeld bij:
  • Vale huid;
  • Vermoeide huid;
  • (Extreem) droge huid;
  • Acne;
  • Couperose;
  • Huidveroudering.

 

Wat gebeurt er tijdens een bindweefselmassage?

Bindweefsel vormt de scheidslijn tussen de huid en de spieren en pezen in ons lichaam. Het beschermt de onderliggende organen en bepaalt de veerkracht van de huid en lichaamsvorm. Het bestaat vooral uit vet, bindweefselschotten en bloedvaten. Bindweefsel massage zorgt bij een goede uitvoering voor een gecontroleerde beschadiging van het bindweefsel, een verhoogde doorbloeding en activering van de stofwisseling. Het bindweefsel start na massage het proces van herstel en reparatie. Dit komt door de fibroblasten. Een fibroblast is de belangrijkste cel in het bindweefsel. Fibroblasten zijn verantwoordelijk voor de aanmaak van o.a. het collageen (niet elastische vezel die zorgt voor de stevigheid van het weefsel). Deze zijn vooral weer te vinden in de lederhuid. Dit is de middelste laag van je huid. De cellen en de vezels in je lederhuid zijn ingebed in een waterhoudende gel. Deze gel is opgebouwd uit glycosaminoglycanen (GAG's), water, anorganische zouten, suikers, vrije aminozuren en glycolproteïnen."

GAG’s  vormen een belangrijk onderdeel van het bindweefsel en worden constant gemaakt en afgebroken. Als je te weinig GAG's hebt, neemt ook de aanmaak van collageen en elastine af. Fibroblasten zorgen in principe voor een continue aanvoer van nieuwe GAG’s, maar je zult ze daarvoor wel moeten prikkelen. Als de activiteit van de fibroblasten afneemt, stoppen ze niet alleen met de aanmaak van nieuw collageen, maar produceren ze tegelijkertijd enzymen die collageen afbreken. Hierdoor ontstaat een disbalans tussen de afbraak en opbouw van collageen, met versnelde huidveroudering en een verlies aan elasticiteit tot gevolg. Het is dus belangrijk om die fibroblasten te blijven prikkelen en de aanvoer van GAG’s constant te houden. Doormiddel van bindweefselmassage en ook microneedling blijf je jouw huid prikkelen en zo dus ook de aanvoer van nieuwe GAG’s stimuleren waardoor de aanmaak van collageen en elastine wordt bevorderd.

De behandeling

Bij ReBird bieden we 2 behandelingen aan op het gebied van bindweefselmassage. Behandeling 1 is gericht op het behandelen van het gelaat. Behandeling 2 is een uitgebreidere behandeling en richt zich náást het gelaat ook intensief op de hals en het decolleté.

Tijdens treatment nr. 1 en treatment nr. 6 van beide behandelingen brengen we het Protocell Peel-Off Masker aan. Dit Peel-Off Masker met o.a. appelstamcellen (die de  de levensduur van de huidcellen verlengen en de celvernieuwing van de huid verbeteren) en acerola (zit vol met antioxidanten en is rijk aan vitamine C) is extreem voedend en werkt op rimpels, roodheid, vlekkerigheid, uitdroging, zonschade en ongelijkmatige textuur. Het Protocell Peel-Off Masker is daarmee de perfecte toevoeging op de bindweefselmassage en dus onmisbaar in deze behandelingen.

Het beste resultaat

Hoewel het uiteraard mogelijk is de bindweefselmassage als losse treatment te boeken, adviseren wij altijd om de bindweefselmassage in kuurverband met minimaal 6 treatments aan te gaan met tussenpozen van telkens 1 week. Op deze manier wordt het optimale resultaat bereikt.

Na elke behandeling kan je direct je dagelijkse bezigheden weer oppakken. Hoewel de huid bij een behandeling in het gezicht tijdelijk wat rood kan kleuren, kunnen wij dit perfecte camoufleren met een minerale make-up zodat je zonder zorgen de straat op kunt.

Tijdens de kuur zul je merken dat de huid geleidelijk gladder aanvoelt wanneer je over je huid strijkt. Je huid verstevigt, straalt en de fijne lijntjes zijn zichtbaar verminderd.

Contra indicaties

 • Koorts
 • Hartkloppingen
 • Bloeddruk problemen
 • Zeer slechte algemene gezondheid
 • Hemofolie
 • Zwangerschap
 • Corticosteroïden
 • Kanker / Tumoren
 • Algemene infectie ziekten

Prijzen

Prijslijst - ReBird (rbrd.nl)

Online boeken

Wil je graag gebruik maken van de kuur? Plan dan je eerste behandeling incl. Protocell Peel off Mask in via ons online boekingsplatform. We zullen als je bij ons bent meteen de rest van de kuur inplannen.